EZ AZÉRT DURVA! RENGETEGEN bukják el még idén a nyugdíjukat és nem is tudnak róla…ITT A LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNY, amit KÖTELEZŐ beadni, hogy megmaradjon a NYUGDÍJ!!

Ezt jobb, ha tudod: rengetegen bukják el így a nyugdíjukat

Kevesen tudják, de az özvegyi nyugdíjnak több fajtája is létezik, érdemes tisztában lenni, kinek, mikor és melyik jár pontosan, ahogy azt sem árt tudni, hogy nem jogosult rá mindenki, vannak kizáró tényezők szép számmal. A Pénzcentrum utánajárt, mik a legfontosabb tudnivalók, és az is kiderül, hogyan kell igényelni, a házastárs halála után még mennyi ideig lehetséges.

Kinek jár az özvegyi nyugdíj?Jogosult az a házastárs vagy élettárs, akinek az elhunyttal közös gyermeke született és legalább egy évig éltek együtt, vagy az, akik megszakítás nélkül legalább 10 évig éltek együtt. Az elvált, különélő abban az esetben jogosult, ha tartásdíjban részesült vagy legalább részére a bíróság azt megállapította.

Nagyon fontos tudni, hogy az ideiglenes özvegyi nyugdíjat, ahogy a feléledőt sem állapítják meg hivatalból, azt mindenképpen az özvegynek kell igényelnie. Az eljárás illeték- és költségmentes. Itt a letölthető nyomtatvány és KIEMELTEN FONTOS TUDNIVALÓK! TOVÁBB OLVASOM A CIKKET >>>