Az egész világot sokkolta a hír, helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryant, a valaha élt egyik legismertebb és legjobb kosárlabdázó a világon. A legfrissebb hírek szerint 13 éves lánya Gianna Maria is a helikopteren utazott, úgy tudni éppen edzésre tartottak.

Itt történt a tragédia / Fotó: kaliforniai seriffhivatal

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt, ahol Bryant a magángépével repült. Az első jelentések még négy áldozatról szóltak, később a megyei seriff a Twitteren azt erősítette meg, hogy a fedélzeten öt személy tartózkodott, és valamennyien életüket vesztették. A TMZ azt írja, hogy éppen Bryant kosárlabda-akadémiájára, a Mamba Academyre tartottak edzeni. A gépen ült, Bryant 13 éves lánya Gianna Maria is, a hírt már több helyről is megerősítették. Rajta kívül - az NBA mindentudója, Adrian Wojnarowski információja szerint - a helikopteren az akadémia még egy játékosa, illetve a vele tartó szülő utazott még, de ezt más, hivatalos forrásból nem erősítették meg - írja az Index.

Öten haltak meg a helikopter balesetben / Fotó: kaliforniai seriffhivatal

A baleset okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt. A Los Angeles Times című lap riportere, Richard Winton arra emlékeztetett, hogy a tragédia idején a környező hegyeket köd borította.

cikk itt folytatódik:blikk.hu