Tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant (†41), az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Los Angeles Lakers egykori legendás játékosa.

Az ötszörös NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes egyesült államokbeli sportoló a beszámolók szerint a kaliforniai Calabasasnál, egy helikopter-balesetben vesztette életét. A tragédia körülményeit vizsgálja a rendőrség. A szemtanúk szerint a gép már a levegőben kigyulladt, s ezután csapódott a földbe.

A gyorsan kiérkező segítség ellenére a Sikorsky S–76 típusú magánhelikopterével repülő Bryant mellett négy másik személy vesztette életét a TMZ Sports értesülései szerint, de a kosárlabdázó családjából más nem tartózkodott a járművön.

A kiváló exkosarast felesége, Vanessa (37) és négy lánya, Gianna (17), Natalia (14), Bianca (3) és a nemrég született Capri gyászolja. A 18 NBA-All Star-gálán pályára lépett sportoló húsz éven keresztül, 1996 és 2016 között volt a Lakers játékosa. A sportvilágot megrázta a hír, Bryant közösségi oldalain egymást érik az együttérző üzenetek.