A hároméves orosz Kristina életét már nem tudták megmenteni az orvosok, amikor rátaláltak 2019 februárjában egy súlyosan elhanyagolt kirovi lakásban.

Mint kiderült, a gyermek édesanyja, Maria Plenkina egy hete bulizott valahol a barátaival, amíg a kislány a bezárt lakásban lassan éhen halt. A háromévesnek se élelme nem volt, sőt,

21 ÉVES ÉDESANYJA TÁVOZÁSA ELŐTT A CSAPVIZET IS ELZÁRTA A LAKÁSBAN.

Nem véletlen, hogy a bíróság később különös kegyetlenséggel elkövetett szándékos gyermekgyilkossággal vádolta meg a nőt.

A szomszédok szerint nem ez volt az első eset, hogy Plenkina magára hagyta gyermekét. Többször figyelmeztették is őt arra, hogy egy ilyen kicsi lányt nem szabad felügyelet nélkül hagyni. A 21 éves nő azonban nem foglalkozott az intelmekkel, egyre hosszabb és hosszabb időre zárta be egyedül a gyermeket a lakásba.

A tragédiát csak fokozza, hogy a kislány nagymamája fedezte fel unokája holttestéát a lakásban, aki azért látogatta meg a Kristinát, hogy átadja neki harmadik születésnapi ajándékát. Az anya még a kislány születésnapján sem tért haza.

A boncolás során kiderült, hogy a hároméves utoljára mosóport evett.

A NYOMOZÓK SZERINT A GYERMEK ANNYIRA ÉHES LEHETETT ADDIGRA, HOGY MÁR MINDENT MEGPRÓBÁLT MEGENNI AMIT OTTHON TALÁLT. FELTÚRTA A KUKÁT, ANYJA MARADÉKA UTÁN, ÉS VÉGÜL A TISZTÍTÓSZEREKET KÓSTOLTA MEG.

Halálát azonban nem mérgezés, hanem kiszáradás okozta, vagyis éhen, és szomjan halt, amiért csak és kizárólag az anya tehető felelőssé.

A rendőrség végül megtalálta Plenkina, akit azonnal őrizetbe vettek. Gyanúsított a nyomozók elmondása szerint egyáltalán nem tanúsított megbánást, vagy szomorúságot gyermeke tragikus halála miatt. Több pszichológus is megvizsgálta őt, akik szerint a 21 éves nő maximálisan tisztában volt tettei súlyával.

Plenkina hosszú hónapokig tagadta az ellene felhozott vádakat, ám idén januárban beismerte a gyermekgyilkosságot. Az anyát húsz év fegyházbüntetésre ítélte az orosz bíróság.