A férfi miniházat épített a félős kutyájának, hogy biztonságban érezze magát

Ha egy állatnak nagyon kemény élete volt, akkor bármilyen kedves és aranyos is az új gazdája, nem mindig van könnyű dolga. A birminghami férfi, Sean Farrell is hasonló problémával szembesült, amikor örökbe fogadta a Buster névre keresztelt staffordshire bullterriert.

A férfi azonban nem adta fel, és a képzeletét felhasználva egy nagyon különleges módszert választott az állat bizalmának elnyerésére.

Amikor ember és a kutya egymásra talál.

Buster 9 éves korában került Sean-hez, és annyira meg volt szeppenve, hogy először enni sem akart az új otthonában. Bár kezdetben minden kísérlete kudarcot vallott, Sean azonnal beleszeretett a nehézsorsú állatba, és ezért fel sem merülhetett, hogy a kutyát visszavigye a menhelyre.

Busterről tudni kell, hogy a nehéz fiatal évei után hosszú éveket töltött a menhely fogságában, tehát érthető, hogy nem bízik az emberekben és legszívesebben messziről elkerüli mindenkinek a társaságát.

Bármennyire is próbált közeledni felé a gazdi, Buster nagyon kételkedve fogadta a férfi közeledését.

Ekkorra világossá vált, hogy Busternek komoly bizalmi problémái vannak az emberekkel szemben, különösen a szingli férfiakkal szemben, mivel a régi gazdája is ilyen volt. Amikor Sean lement a földszintre, a kutya felszaladt az emeletre és fordítva – tehát nem ment könnyen az ismerkedés. Mivel hónapok után is Buster inkább magányosan töltötte a mindennapokat, ezért Sean úgy döntött, hogy más megoldás után nyúl.

Sean úgy döntött, hogy saját kis kuckót épít az állatnak, ahol biztonságban érezheti magát.

Sean kétségbeesetten próbált segíteni a megszeppent kis haverján, ezért az interneten keresett inspirációt a probléma megoldására. Ekkor jött az ötlet, hogy építsen neki egy miniházat, közvetlenül a nappaliba. Annak ellenére, hogy a férfinak nem voltak asztalos ismeretei, saját maga építette meg a kis fészket.

Sean azt a célt tűzte ki, hogy létrehozzon egy embermentes helyet, ahol a kutyája biztonságban és kényelmesen érzi magát – ezzel javítva a biztonságérzetét.

A körülbelül 2 hét alatt elkészült miniház a lehető legjobban működött!

Sean nem csak arra ügyelt, hogy az állat biztonságosan érezze magát a kuckóban, de a díszítésre is különösen nagy hangsúlyt fektetett, így tényleg olyan hatása lett, mint egy miniháznak. Odabent egy hatalmas ágy, növények, hangulatvilágítás, és ventilátor várja a Bustert, illetve néhány kép a falon Zook-ról, Sean előző kutyájáról.

A miniház a biztonság kedvéért hangszigetelt is, ha Buster esetleg félne a tűzijátékoktól.

Szórakoztatási célból Sean még egy kis képernyős tévét is beszerelt a házba, hogy Buster azon nézhesse a kedvenc természetfilmjeit.

A férfi különleges ötlete pedig teljesen megváltoztatta a kapcsolatukat.

A miniház lenyűgöző hatással volt Busterre, aki majdnem egyik napról a másikra teljesen megváltoztatta a gazdijával szemben mutatott hozzáállását, miután rájött, hogy talán mégsem csak fájdalmat tudnak okozni neki az emberek.

Mostanra Buster teljesen kisajátította a kis otthonát, ahol teljes biztonságban érzi magát, mert tudja, hogy itt senki sem zavarja őt. Mit mondjunk…öröm látni, hogy ilyen történetek is vannak még manapság!