10 évre börtönbe kerülhet Hajdú Péter nagy értékű költségvetési csalás miatt. EZT tette pontosan: - Önök szerint jogos a vád, megérdemli?


A Magyar Hang cikke szerint a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék négy évig tartó nyomozása után különösen nagy vagyoni hátrányt okozó áfa csalás miatt emeltek vádat Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél. Mutatjuk a részleteket:
Ezt a vállalkozást adta el Hajdú nagy hirtelen egy ukrán állampolgárságú magyar nőnek, miután megtudta, hogy a hatóság nyomozást indított a Frizbi Entertainment Kft. ellen. A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek A NER lovaggá előlépett Hajdú akár tíz évet is kaphat. A vád egyébként meglehetősen súlyos, ugyanis különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtották be a vádiratot. Ennek büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet. Áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. helyen szerepel.
A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van. Hajdú Péter közben NER lovaggá avanzsált és most Mészáros Lőrinc feleségének a tévécsatornáit a Life TV-t és az Ozone TV-t irányítja.
Forrás: Index.hu
Mi a véleményed?